maandag 5 maart 2012

Spelers doen het voortreffelijk op ons eigen tornooi

Onze spelers deden het niet slecht op ons tornooi.

Eerst onze dames:
Laat ons beginnen met de jongste: Hanne, we zijn heel fier op jou! Als 11 jarige bereikte Hanne zonder veel problemen de finale. Tijdens de finale kwam Hanne niet echt op gang, waarschijnlijk door de zenuwen maar zeker en vast ook door de plastieke pluimen.
De eerste set werd verloren, de tweede dan weer nipt gewonnen. Maar wat ze liet zien in de derde set was gewoon grote klasse! Ze at haar tegenstander volledig op en won overtuigend met 21-9! Binnen een 14-tal dagen mag Hanne de plastiek weggooien en is ze C2!
Dubbel met Julie speelde ze in de C2 een heel knappe partij maar verloren ze in 3 sets
Dan onze Dames C2
Karen speelde niet zo goed in haar eerste 2 partijen maar won ze wel op karakter. In de halve finale stond Karen tegenover Julie. De eerste set was niet echt om aan te zien, beiden speelden niet echt goed. Julie won deze met 21-15. De 2de set was veel beter en speelden onze meisjes op niveau! De spannende 2de set werd ook gewonnen door Julie met 25-23. De dubbelwedstrijd met Jolein begon veelbelovend maar nadien speelden ze een van hun mindere matchen en verloren.
Jolein haalde in haar enkel vrij vlot de 2de ronde. In haar 2de wedstrijd speelde ze niet slecht maar verloor heel nipt met 21-19 en 22-20. Heel spijtig want anders ben ik er zeker van overtuigd dat we een Buggenhoutse finale hadden.  In de mix C2 haalde ze de 2de ronde met haar gelegenheidspartner.  Ook deze partij hadden ze kunnen winnen maar verloren ze nipt de derde set met 23-21.
Julie had een lastige eerste wedstrijd maar die won ze toch in 3 sets. De 2de ronde was niet echt een probleem. De halve finale tegen Karen won ze ook zoals hierboven al vermeld. Tijdens de finale speelde ze constant op een hoog niveau. Haar tegenstander had geen enkel verhaal en Julie won met 21-18 en 21-15. En jawel, weer een klassementswijziging binnen 14 dagen, vanaf dan is Julie C1! (en mocht de peter van Julie in zijn portefeuille duiken)
In de C1 haalde Jana Moret knap de halve finale. Hier moest ze nipt de duimen leggen tegen de latere winnaar: 26-24, 17-21, 21-17. In het dubbel speelde ze met Joke De Langhe en ook dat was meer dan behoorlijk hoor. Ze hadden nog nooit met elkaar gedubbeld maar konden toch 2 van hun 4 wedstrijden winnen.
In de gemengd (normaal gezien niet Jana haar ding) speelde ze met Frederik. Eerste wedstrijd werd gewonnen, 2de nipt verloren maar met mooi spel zodat beiden zeker en vast mogen terugblikken op een geslaagd tornooi.
Jana Van den Bossche (B2) had meteen een hele lastige eerste ronde. De eerste set, euh, ga ik niets over schrijven. De 2de set speelde Jana wel op niveau, ze stond steeds enkele punten voor maar haar tegenstander won toch nog op het laatste met 23-21. Heel spijtig want we hadden Jana graag een derde set zien spelen. Nog vermelden dat haar tegenstander uiteindelijk het tornooi won.
Samen met Tina werd de eerste dubbel gewonnen, de 2de echter verloren.
En dan onze ervaren dames Mia en Greta, ze verloren spijtig genoeg kansloos in de eerste ronde. Maar waarschijnlijk kwam dit wel door het ontbreken van een coach.
Ook in het gemengd verloor Mia met Glenn in de eerste ronde.

De heren:
Glenn (D) had een moeilijke eerste ronde maar won wel knap in 3 sets, 2de wedstrijd won hij zonder al te veel moeite. In de halve finale verloor hij wel in 3 sets tegen de latere winnaar. Toch een mooi resultaat. Dubbel werd er verloren in de eerste wedstrijd.
Fré(C1) speelde heel goed in zijn enkelwedstrijden en haalde knap de halve finale. Hierin begon hij heel goed en won hij (dankzij misser tegenstander op 20-19 :-)) de eerste set met 21-19. De 2de set begon Fré ook enorm goed en stond hij enkele punten voor. Zijn tegenstander kwam echter steeds meer in de match en zo verloor Fré toch nog de 2de set met 21-15. In de derde set stond Fré steeds enkele puntjes achter en verloor met 21-18. Fré, je mag fier zijn op je prestatie, je halve finale was B2 niveau!
Dubbel met Sacha wonnen ze wel de eerste wedstrijd maar de 2de wedstrijd haalden geen van beiden hun niveau en werd dan ook verloren.
Sacha(C1) had meteen een lastige eerste wedstrijd die hij na een uitputtingsslag toch won in 3 sets. De 2de wedstrijd liet niet lang op zich wachten, ook hier werd het een zware wedstrijd die hij door vermoeidheid verloor in 3 sets
Onze B2 heren Jan en Jan,Achiel wonnen beiden hun eerste enkelwedstrijd. Hun 2de wedstrijd kwamen ze beiden iets te kort, amaai, wat een tegenstanders mannen. Beiden speelden ze niet slecht maar konden ze toch op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning. In dubbel speelden ze samen maar verloren hun eerste wedstrijd in 2 sets.
Dirk Van de Voorde behaalde met een gelegenheidspartner heel knap de finale in heren dubbel B2. Hierin werd spijtig genoeg verloren in 3 sets tegen toch wel sterke tegenstanders. Allez Dirk, finale spelen in dubbel B2 en toch denken aan stoppen met competitie? Dat kan niet he!
Nicolas (B1) mocht voor een 2de keer in korte tijd enkelen tegen de Sies. Spijtig genoeg werd er ook nu weer heel nipt verloren 22-20 in de derde set. In het dubbel met Raf speelden ze een thriller van een wedstrijd. Winst na 25-23 in de derde set. In de halve finale werd er verloren van de later winnaars.
Raf speelde verder ook nog enkel maar verloor zijn eerste wedstrijd in 2 sets

Met 2 winnaars (+ 2 klassementswijzigingen), 1 finalst en verschillende halve finales was het toch een sportief succes!

(laat me zeker iets weten indien ik toch iemand vergeten ben in mijn verslag)

1 opmerking:

jeroen zei

het was een mooi weekend voor onze meisjes.